Overslaan en naar de inhoud gaan
Brabant in Beelden
Zoeken
In verhalen, nieuws, films en foto’s
Speeltuin bij Wonderland, Eindhoven1976 (foto: Stichting Eindhovens vakantiecomité, collectie RHC Eindhoven nr. 0006208)

Pannenkoeken, botsauto's en theater in Wonderland

Een 'goede besteding' van de vrije tijd in de zomervakantie, werd belangrijk gevonden voor de Eindhovense schooljeugd. Daarom was er tussen 1957 en 1977 tijdens de schoolvakantie Wonderland om de kinderen te vermaken.

Eindhovens speelparadijs

Op dit speelparadijs - in de eerste jaren 'zelfwerkzaamheidsexpositie' genoemd - was van alles te beleven. Je kon er auto rijden in een heuse simulator, postbode spelen, bouwen en knutselen met elektra. En ook pannenkoeken bakken, moedertje spelen compputeren en naar de poppenkast of mini-dierentuin met een echte wasbeer en een rode vos.

Margreetje schrijft naar moeder

Wonderland 1967

Reacties

Anita Koetje zei op 13 januari 2023 om 20:52

Wonderland was elk jaar een feest. ijsjes, limonade , consumptie kaart. Diverse spelletjes, fietsen, in de boot draaimolen en natuurlijk de straaljager. Een dag vol plezier. Geweldig genoten.

BiB Hilde zei op 16 januari 2023 om 09:40

Zo te lezen heb je er een heerlijke tijd gehad. Leuk om te horen! 

Reageer

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.