Overslaan en naar de inhoud gaan
BrabantinBeelden
Over ons

Over ons

Het leven in Brabant van de laatste anderhalve eeuw is vastgelegd in miljoenen foto’s en films, zowel van professionele fotografen en filmmakers als van amateurs.

Op deze website maken we een selectie uit dat enorme aanbod, combineren we foto’s en films over een bepaald onderwerp of vertellen we het verhaal achter een foto of film. Met elkaar geven de beelden en verhalen een inkijkje in het Brabantse leven van alledag, maar ook in dat van bijzondere dagen. Veel plezier met ontdekken!

Missie

Deze website is gemaakt door het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) en het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven (RHCe) met als doel de vele foto's en films die in onze archieven bewaard worden op een aantrekkelijke en toegankelijke manier te delen.

Meer beeld, graag!

Wil je zelf op zoek gaan naar foto’s en films van vroeger? Dat begrijpen wij volkomen en gelukkig kan dat ook. Online is ontzettend veel te vinden; bij archieven, maar zeker ook bij heemkundekringen.

Voor meer foto's van het BHIC en RHCe ga je naar de volgende websites (zoek je films stuur ons dan een mailtje):

Ook bij andere Brabantse archieven kun je terecht voor beeldmateriaal:

De Heemkundekring van jouw stad of dorp heeft waarschijnlijk ook foto's en films:

Vind je niet wat je zoekt? Stuur ons een mail en we helpen je graag op weg.

Contact

Heb je aanvullingen of correcties, vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op: info@brabantinbeelden.nl

Wil je (beeld)materiaal aanbieden of gebruiken of zou je graag op de een of andere manier willen bijdragen aan deze website, dan nodigen we je ook van harte uit om contact met ons op te nemen. We horen graag van je!