Overslaan en naar de inhoud gaan
Brabant in Beelden
Zoeken
In verhalen, nieuws, films en foto’s
Over ons

Over ons

Het leven in Brabant van de laatste anderhalve eeuw is vastgelegd in miljoenen foto’s en films, zowel van professionele fotografen en filmmakers als van amateurs.

Alleen de collecties van het BHIC en het RHCe bevatten al meer dan 300.000 foto’s en meer dan 1.300 films. Deze vind je op BrabantinBeelden.

Missie

Deze website is gemaakt door het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) met als doel het Brabantse leven van toen, zoals dat is vastgelegd op vele foto's en film, op een aantrekkelijke en toegankelijke manier te delen. BrabantinBeelden is ons foto- en filmgeheugen.

Ontdekken

Voor onze Verhalen maken we een selectie uit alle Brabantse foto’s en films, combineren we foto’s en films over een bepaald onderwerp of vertellen we het verhaal erachter. Met elkaar geven de beelden en verhalen een inkijkje in het Brabantse leven van alledag, maar ook in dat van bijzondere dagen. Veel plezier met ontdekken!

Onderzoeken

Onder Films vind je alle films uit onze collectie. Van veel Brabantse plaatsen zijn hier al oude, ook wat nieuwere, films te bekijken. Continu komen er nieuwe films online, dus kom geregeld een kijkje nemen.

Onze Foto's doorzoek je op de websites van de instellingen zelf.

Collega-archieven en Heemkundekringen

Vind je bij ons niet wat je zoekt? Online is ontzettend veel te vinden; bij archieven, maar zeker ook bij heemkundekringen.

Ook bij andere Brabantse archieven kun je terecht voor beeldmateriaal:

De Heemkundekring van jouw stad of dorp heeft waarschijnlijk ook foto's en films:

Vind je niet wat je zoekt? Stuur ons een mail en we helpen je graag op weg.

Contact

Heb je aanvullingen of correcties, vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op: info@brabantinbeelden.nl

Wil je (beeld)materiaal aanbieden of gebruiken of zou je graag op de een of andere manier willen bijdragen aan deze website, dan nodigen we je ook van harte uit om contact met ons op te nemen. We horen graag van je!