Overslaan en naar de inhoud gaan
Brabant in Beelden
Zoeken
In verhalen, nieuws, films en foto’s
Contact

Contact

Wil je (beeld)materiaal aanbieden of gebruiken, dan nodigen we je van harte uit om contact met ons op te nemen. Ook als je aanvullingen of correcties, vragen of opmerkingen hebt, horen we graag van je.

BrabantinBeelden is een samenwerking tussen Brabants Historisch Informatie Centrum, Regionaal Historisch Centrum Eindhoven, Regionaal Archief Tilburg en Brabant-Collectie. Je kunt ons mailen op info@brabantinbeelden.nl of bellen op 073-6818500 (algemeen telefoonnummer van het BHIC).

Oude films op zolder? Niet weggooien!

Opnames van het Brabantse leven van toen geven een waardevolle kijk op een voorbije tijd. Veel oudere films liggen nog bij mensen thuis, op zolder of in de kelder. Daar worden ze niet meer gezien, uiteindelijk zelfs vergeten en weggegooid. Dat kan anders en jij kunt daarbij helpen!

Wij bewaren de films van ons verleden. Nu en voor de toekomst. We digitaliseren ze waar nodig en delen de beelden - als dat van jou mag - via internet en op tv, zodat ook anderen ze kunnen zien en erover kunnen praten. Zo voegen we informatie en waarde toe aan jouw oude beelden. Samen vormen we ons filmgeheugen van Brabant.

Wat voor films zoeken we?

  • Brabants, gefilmd in Brabant of met Brabanders
  • Origineel materiaal, zoals een 8mm-filmrolletje of dv-tape
  • Vanaf begin 20ste eeuw tot ongeveer de jaren 80
  • Familiefilms en dorpsfilms over het dagelijks leven, bedrijfsfilms, films over het verenigingsleven, de oorlogsjaren, de veranderende samenleving en jongerencultuur hebben onze speciale belangstelling.
  • Heemkundekringen, musea en andere beheerders van films: we dragen graag bij aan het bewaren, digitaliseren en beschikbaar stellen van jullie films.

Jouw gewone films zijn voor ons bijzonder!

Beeld gebruiken en aanvragen

Veel van onze films kun je gratis downloaden en - onder voorwaarden - gebruiken. Bij iedere film staat, voor zover bekend, de auteursrechthouder en/of maker genoemd. De gebruiksvoorwaarden van iedere film vind je onder het kopje 'licentie' bij de film.

Informatie over het gebruik van foto's vind je op de collectiewebsites van de archiefinstellingen zelf. Deze vind je op de pagina Foto's.

Wil je beeldmateriaal gebruiken - thuis, voor school of educatie, in een tentoonstelling of in een tv-programma bijvoorbeeld - en heb je hierover vragen, neem dan contact met ons op.

Ook als je een specifieke zoekvraag hebt, helpen wij je graag op weg.

E-mail: info@brabantinbeelden.nl
Telefoon: 073-6818500