Overslaan en naar de inhoud gaan
Brabant in Beelden
Zoeken
In verhalen, nieuws, films en foto’s
Contact

Contact

Wil je (beeld)materiaal aanbieden of gebruiken of zou je graag op de een of andere manier willen bijdragen aan deze website, dan nodigen we je van harte uit om contact met ons op te nemen.

Ook als je aanvullingen of correcties, vragen of opmerkingen hebt, horen we graag van je. BrabantinBeelden is een initiatief van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) te 's-Hertogenbosch.

E-mail: info@brabantinbeelden.nl
Telefoon: 073-6818500

Oude films op zolder?

Niet weggooien!

Opnames van het Brabantse leven van toen geven een waardevolle kijk op een voorbije tijd. Veel oudere films liggen nog bij mensen thuis, op zolder of in de kelder. Daar worden ze niet meer gezien, uiteindelijk zelfs vergeten en weggegooid. Dat kan anders en jij kunt daarbij helpen!

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) bewaart de films van ons verleden. Nu en voor de toekomst. We digitaliseren ze waar nodig en delen de beelden - als dat van jou mag - via internet en op tv, zodat ook anderen ze kunnen zien en erover kunnen praten. Zo voegen we informatie en waarde toe aan jouw oude beelden. Samen vormen we ons filmgeheugen van Brabant.

Wat voor films zoeken we?

  • Brabants, gefilmd in Brabant of met Brabanders
  • Origineel materiaal, zoals een 8mm-filmrolletje of dv-tape
  • Vanaf begin 20ste eeuw tot ongeveer de jaren 80
  • Familiefilms en dorpsfilms over het dagelijks leven, bedrijfsfilms, films over het verenigingsleven, de oorlogsjaren, de veranderende samenleving en jongerencultuur hebben onze speciale belangstelling.

Jouw gewone films zijn voor ons bijzonder!

Voor thuis of op tv

Beeld aanvragen

Veel films in onze database kun je gratis downloaden en - onder voorwaarden - gebruiken. Bij iedere film staat, voor zover bekend, de auteursrechthouder en/of maker genoemd. De gebruiksvoorwaarden van iedere film vind je onder het kopje 'licentie' bij de film.

Informatie over het gebruik van foto's vind je op de collectiewebsites van de archiefinstellingen zelf. Deze vind je op de pagina Foto's.

Wil je beeldmateriaal gebruiken, voor thuis, in een tentoonstelling of in een tv-programma bijvoorbeeld, en heb je hierover vragen, neem dan contact met ons op. Ook als je een specifieke zoekvraag hebt, helpen wij je graag op weg.

E-mail:info@brabantinbeelden.nl
Telefoon: 073-6818500