Overslaan en naar de inhoud gaan
Brabant in Beelden
Zoeken
In verhalen, nieuws, films en foto’s
filmblikken
29 september 2021

Zo Was Het

Geniet jij ook zo van oude filmbeelden? Wij ook!

Beelden die het Brabantse leven van vroeger in herinnering brengen zijn zeldzaam. Om ze te kunnen laten zien en bewaren, vragen we jou daarom om hulp. Want ook jouw gewone filmbeelden zijn voor ons bijzonder!

Niet weggooien!

Opnames van het Brabantse leven van toen geven een waardevolle kijk op een voorbije tijd. Veel oudere films liggen nog bij mensen thuis, op zolder of in de kelder. Daar worden ze niet meer gezien, uiteindelijk zelfs vergeten en weggegooid. Dat kan anders en jij kunt daarbij helpen!

BrabantinBeelden bewaart de films van ons verleden. Nu en voor de toekomst. We digitaliseren ze waar nodig en delen de beelden - als dat van jou mag - via internet en op tv, zodat ook anderen ze kunnen zien en erover kunnen praten. Zo voegen we informatie en waarde toe aan jouw oude beelden. Samen vormen we het Filmgeheugen van Brabant.

Wat voor films zoeken we?

  • Brabants, gefilmd in Brabant of met Brabanders
  • Origineel materiaal, zoals een 8mm-filmrolletje of dv-tape
  • Vanaf begin 20ste eeuw tot ongeveer de jaren 80
  • Familiefilms en dorpsfilms over het dagelijks leven, bedrijfsfilms, films over het verenigingsleven, de oorlogsjaren, de veranderende samenleving en jongerencultuur hebben onze speciale belangstelling.

Contact

Jouw gewone films zijn voor ons bijzonder!

Wil je meer informatie of heb je films die je wilt aanbieden? Neem contact met ons op en wij helpen je graag.

Zo was het

Deze oproep komt van BrabantinBeelden in samenwerking met Omroep Brabant, in het kader van het tv-programma Zo was het. Hierin worden filmpjes gemaakt met beelden uit het filmarchief van BrabantinBeelden vertoond.

Meer nieuws

Reageer

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.