Overslaan en naar de inhoud gaan
Brabant in Beelden
Zoeken
In verhalen, nieuws, films en foto’s
opnames oogje op Brabant
22 augustus 2022

Een oogje op Brabant

Op Omroep Brabant zie je deze week historisch filmmateriaal uit de eerste helft van de 20ste eeuw uit het archief van BrabantinBeelden.

In het programma Een Oogje op Brabant (een productie van Beeldland) worden op een groot beeldscherm, geplaatst op een Volkswagenbusje dat in verschillende steden wordt geparkeerd, oude Brabantse films vertoond. Bij toevallige voorbijgangers halen deze beelden mooie verhalen en herinneringen op.

met een busje door

Brabant

In de serie komen films uit Bergen op Zoom, Helmond, Tilburg en Breda aan bod. Omdat het gaat om films uit de eerste helft van de 20e eeuw zijn het vaak zwart-wit films zonder geluid. Naast de spontane reacties van voorbijgangers, geeft in iedere aflevering een lokale historicus of kenner van het stadse verleden een toelichting bij enkele fragmenten en vertelt een conservator van Eye Filmmuseum iets over een bijzondere film.

herinneringen aan

Helmond

Op dinsdag 23 augustus en dinsdag 30 augustus staat Helmond centraal in Een Oogje op Brabant. Tijdens de opnames zijn beelden van onder meer een kermisbezoek in de jaren 30 en beelden van vlak na de Tweede Wereldoorlog getoond. Waar denken de Helmonders die deze beelden bekijken aan, als ze hun stad in vroegere jaren terug zien?

Uitzendschema

22 augustus - Bergen op Zoom
23 augustus - Helmond
24 augustus - Tilburg
25 augustus - Breda
29 augustus - Bergen op Zoom deel 2
30 augustus - Helmond deel 2
31 augustus - Tilburg deel 2
1 september - Breda deel 2.

Een Oogje op Brabant, 22 augustus t/m 1 september 2022, iedere werkdag om 18h15 op Omroep Brabant.
Daarna elk uur herhaald, en hier online terug te kijken.

Meer nieuws

Reageer

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.