Overslaan en naar de inhoud gaan
Brabant in Beelden
Zoeken
In verhalen, nieuws, films en foto’s
Familie Kolfschoten-Verheijen voor het Witte Kasteel in Loon op Zand omstreeks 1900-1930.

Rondom het Witte Kasteel van Loon op Zand

Tegenwoordig is het een trouwlocatie, maar vroeger werd het Witte Kasteel in Loon op Zand bewoond. Eén van de laatste bewoners was de adellijke familie Verheyen. 

Dankzij hun weldadige levensstandaard had de familie al vroeg een camera. Waardoor er prachtige vooroorlogse foto's én films van hun gegoede leven zijn overgeleverd. De foto's zijn vooral gemaakt door verwoed amateurfotograaf Mary Kolfschoten-Verheyen (1883-1927). De films daarentegen zijn veelal vervaardigd door een generatie later. Dit was de familie Ten Horn-Verheyen, tevens de laatste bewoners van het Witte Kasteel. 

Buitenhuizen & verre reizen

Het gegoede Brabantse leven

De bijzondere filmbeelden tonen met name het weldadige leven rondom het Witte Kasteel en de nabij gelegen Villa Rosa in de jaren 1920-1947. De bewoners voeren hun pauwen in de tuin, spelen met de jachthonden en hebben een prachtige auto. Daarnaast maken ze luxe reizen. Zoals een skivakantie naar de bergen en een bootreis naar Egypte.

De volledige filmcollectie van de familie Ten Horn-Verheyen bekijk je hier

Op de gevoelige plaat

Foto's rondom het Witte Kasteel

Thema's

Reageer

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.