Overslaan en naar de inhoud gaan
Brabant in Beelden
Zoeken
In verhalen, nieuws, films en foto’s
Filmstill uit Huldiging Sjef van run, Boxtel 1935

De oudste films van Boxtel

Sinds april 2023 zijn we op zoek naar de oudste films van Brabant. We verzamelen voor deze actie alle films, opgenomen in Noord-Brabant, van vóór 1940. Die liggen in een archief, bij een heemkundekring, bij nationale instellingen zoals EYE en Beeld & Geluid of misschien wel bij jou thuis.

Boxtel vóór 1940

Ook in Boxtel werd al heel vroeg gefilmd. De oudste opnames die we dankzij jullie tips hebben gevonden, komen uit 1935. Ken je nog oudere bewegende beelden van Boxtel, laat het ons dan weten in een reactie.

Met deze oude films

Terug in de tijd

Thema's

Reacties

Friso vab Dooren zei op 30 oktober 2023 om 15:17

Ik ben op zoek naar een filmpje van een verkennerskamp in België uit 1956 of 1957. De film is gemaakt door de aalmoezenier kapelaan Rooimans, st. Petrusparochie, later pastoor in Moergestel. In 2010 is hij overleden. Zijn nabestaanden heb ik niet meer kunnen achterhalen, wel de executeur testamentair H van der Sluijs te Vught maar ook die is niet bereikbaar.Misschien weet u raad of wilt u dit beriicht doorsturen naar daar waar het thuishoort

BiB Mathilde zei op 31 oktober 2023 om 17:04

Dank voor je vraag, Friso. Ik wilde je voorstellen je vraag ook te stellen op de BHIC-website Wierook, wijwater & worstenbrood, maar zie dat je dat al gedaan hebt. Jammer dat je de films nog niet op het spoor bent gekomen, ondanks de tips en reacties van anderen die op die website toen zijn gegeven. Helaas hebben wij de films van deze kapelaan hier ook niet. Wellicht kan een van deze heemkundekringen je op weg helpen: www.heemkundeboxtel.nl of www.dekleinemeijerij.nl .

Reageer

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.