Overslaan en naar de inhoud gaan
Brabant in Beelden
Zoeken
In verhalen, nieuws, films en foto’s
Oude films? Lever ze in!

Oude films? Lever ze in!

Heb je oude films liggen die laten zien hoe Brabanders vroeger woonden, werkten en leefden? Deze zijn heel waardevol. Niet alleen voor jou zelf, maar ook voor anderen. Ze laten zien hoe het hier vroeger was.

Films bewaren

Lever je oude films in bij het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in 's-Hertogenbosch. Wij zorgen ervoor dat ze bewaard blijven voor BrabantinBeelden.

Jouw gewone films zijn voor ons bijzonder!

Opnames van het Brabantse leven van toen geven een waardevolle kijk op een voorbije tijd. Veel oudere films liggen nog bij mensen thuis, op zolder of in de kelder. Daar worden ze niet meer gezien, uiteindelijk zelfs vergeten en weggegooid. Dat kan anders en jij kunt daarbij helpen!

Wij bewaren de films van ons verleden. Nu en voor de toekomst. We restaureren en digitaliseren ze waar nodig en delen de beelden - als dat van jou mag - via internet en op tv, zodat ook anderen ze kunnen zien en erover kunnen praten. Zo voegen we informatie en waarde toe aan jouw oude beelden. Samen vormen we ons filmgeheugen van Brabant.

Reacties

john peeters zei op 5 januari 2022 om 10:35

goede morgen,
als archiefbeheerder van het st. Nicolaasgilde in Haps, heb ik een aantal oude films liggen (o.a. super 8) waar blijkbaar beelden van ons gilde op staan. nou heb ik geen apparatuur om ze te bekijken, dus eigenlijk liggen ze er maar...
hoort het digitaliseren ook bij jullie project? want ik zou graag de beelden digitaal hebben en de banden op een goede manier bewaard zien hebben.

mvgr,
John Peeters

BiB Mathilde zei op 6 januari 2022 om 09:03

Goed dat je contact opneemt, John. En inderdaad, digitaliseren van films zoals jij beschrijft en het bewaren ervan hoort zeker ook bij ons project. Zou je een mail kunnen sturen naar info@brabantinbeelden.nl? Dan neem ik of een collega contact met je op om af te spreken. Ik kijk ernaar uit. Dank alvast!

A.S. zei op 15 januari 2022 om 14:46

Er liggen diverse films met familiegebeurtenissen te verstoffen. Ik zou ze best nog eens willen bekijken, maar ik heb geen projector meer. Ik heb me al vele malen afgevraagd of ik alles beter kan afvoeren of misschien toch maar bewaren. Als ik ze digitaal zou hebben, dan had ik er wat aan. Dan kon ik ze nog eens bekijken! Omdat ze niet in de weg liggen heb ik ze nog.

BiB Mathilde zei op 17 januari 2022 om 12:09

Dank voor je reactie, A.S. Wij zijn benieuwd naar deze films. Mogelijk kunnen we je helpen met het digitaliseren en bewaren ervan. Als je een mail stuurt naar info@brabantinbeelden.nl neem ik of een collega contact met je op om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Bedankt daarvoor alvast!

Reageer

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.