Overslaan en naar de inhoud gaan
Brabant in Beelden
Zoeken
In verhalen, nieuws, films en foto’s
Etalage vleeschhouwerij (slagerij) H. van Roosmalen, Vught 1949

Mag het een onsje meer zijn?

Nu kun je er terecht voor een geurige stoofschotel met aardappelpuree, kant-en-klare gehaktballetjes in saus of borrelhapjes; sommige zelfs vegetarisch. De slager is steeds vaker traiteur, al verkoopt hij ook gewoon worsten, vers gedraaid gehakt of een varkenslapje.

Zult, bloedworst en balkenbrij

Naar bloedworst, lever en reuzel is nog wel vraag. Maar voor wie de smaak van toen zoekt in typische slagersproducten als zult, rolpens of balkenbrij, is het goed zoeken tussen alle culinaire slagerswaren.

Zijn er ambachtelijke vleesproducten die van jou wel weer terug mogen komen of gruwel je juist bij het idee?

Slagersetalage met vleestaart en eend

Ingelijste worst en hammetjes

Want het oog wil ook wat

Toonbanken

De slager is een verkoper, en besteedt dan ook veel aandacht aan de presentatie van zijn producten. Met een aantrekkelijke etalage en een nette toonbank, want het oog wil ook wat. Vleeswaren bestel je er per ons, stukken vlees per pond; al mag dat dan vaak best een onsje meer zijn. Meewinkelende kinderen worden nog altijd beloond met een plakje worst.

Welke zaken
kunnen maken
wat 'n slager biedt?

Slagerswaren
evenaren
kan een ander niet

Van vader op zoon

Slagersfamilies

Reacties

Kaya zei op 19 januari 2021 om 17:21

Ik gruwel van zult (altijd al gedaan, ook voor ik wist wat erin zat :$ )

Reageer

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.