Overslaan en naar de inhoud gaan
Brabant in Beelden
Zoeken
In verhalen, nieuws, films en foto’s
Confectie atelier Schouten, Geffen 1964 (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC nr. 1636-000367)

Confectieatelier Schouten in '64

Het is het jaar van het optreden van The Beatles in Nederland, van Martin Luther King en van de start van Nederland 2 als tweede publieke tv-zender: 1964. In Geffen slaan we het fotoalbum open van confectie-atelier Schouten van dat jaar en wanen ons ineens midden in het Brabant van de jaren 60.

Tussen stof en sterren

We zien jongedames met kort hoog haar, cat eye bril en knielange rokken, naaimachines, meters stof en stapels papier op kantoor. In de pauze drinken ze samen koffie aan tafels met geblokte kleedjes. En aan de muur, in het atelier, hangen posters en plakplaatjes van de film- en muzieksterren van toen.

Dames onder elkaar

Hard werken en gezelligheid

Momentopname

De foto's zijn een momentopname, gemaakt op een zonnige dag in 1964. Opvallend: we zien alleen dames. Ze tekenen, snijden, naaien en strijken achter hoge ramen waar het zonlicht zo mooi door naar binnen valt. 

Het confectie-atelier sloot jaren geleden de deuren, en ook het bedrijfspand van Schouten aan de Kloosterstraat is verdwenen. Gelukkig hebben we deze foto's nog.

Snijden, stikken en strijken in 1964

Een zonnige dag in de kledingfabriek

Roepen deze foto's herinneringen bij je op aan atelier Schouten? Of herken je de kapsels, de kleding en de popsterren van toen, omdat je zelf jong was in 1964? Laat het weten in een reactie!

Reageer

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.