Overslaan en naar de inhoud gaan
Brabant in Beelden
Zoeken
In verhalen, nieuws, films en foto’s

Die typische geur van de vloer, de matten en van zweet. Het gevoel van een versnelde hartslag en van inspanning. Het geluid van piepende gymschoenen en hollende kinderen. Terugdenken aan de gymles op school zet je zintuigen op scherp.

Van klompen naar teams

Op de beelden hieronder zien we dat de gymles rond de oorlog nog bestaat uit netjes in de rij staan en tegelijkertijd met je klasgenoten ritmische oefeningen doen. Buiten, op je klompen. Niet veel later krijgen we lichamelijke opvoeding in een echte gymzaal, met houten wandrekken en banken, het paard en de bok. De onderlinge wedstrijdjes volgen al snel, net als de gymkleren, en tijdens de gymles worden klasgenootjes strijdende teams.

 

Gymmen op klompen

Synchroon bewegen

Allemaal in de rij

Springen maar!

Wandrek en de houten bank

Hoog plafond

Vond jij het heerlijk, een uur lang rennen en springen met je klasgenootjes, of kon de gymles jou niet snel genoeg voorbij zijn? Waar denk jij aan als je terugdenkt aan de gymles op school?

Van allemaal tegelijk bewegen naar

Samen sporten

Wie wordt eerst gekozen en wie als laatste?

Teams maken

Reageer

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.