Koud, warm of lopend: het moment dat het buffet geopend wordt is altijd feestelijk. Bord in de hand en opscheppen maar.
Het was en is vaste prik op feestjes en recepties: lange tafels vol etenswaren.
Beelden: Fam. van Oosterhout, Collectie BHIC, nr OOS-026
Zilveren schalen vol hapjes
Garnalencocktail, asperges in ham, gevulde eieren en natuurlijk koude schotel, het zijn echte gerechten voor een (koud) buffet. Iedereen laadt zelf zijn bord vol met wat hij wil en kiest een plekje om te eten. Nog honger? Dan gaan we gewoon door voor ronde twee.
Servetjes, opgestapelde borden en glimmend bestek
Het buffet is geopend
Het is een hele praktische manier van eten serveren: bediening of gedekte tafels zijn niet nodig en iedereen kiest zelf uit wat hij graag eet. En als er een schaal leeg is, is hij makkelijk bij te vullen. Een feestje, een receptie of een bruiloft, een buffet kan altijd. En wat zijn ze eigenlijk weinig veranderd door de jaren heen: bekijk op deze mooie foto's de buffetten van jaren geleden. Herken je alle gerechten?
Ik neem van alles een beetje
Kiezen hoeft niet
Beelden: Fam. van Oosterhout, Collectie BHIC, nr OOS-026
Reageren
2 Delen
Thema's
Reacties
Leuk om die foto’s te zien; meteen denk je terug aan familiefeesten, foxtrotmuziek, dansjes maken en pauze wanneer het buffet’ voor geopend’ werd verklaard.
Ja, leuk he. Je hebt helemaal gelijk Peggy, deze filmpjes en foto's laten je meteen een sprong in de geschiedenis maken (en trouwens ook zin geven in lekker eten :) ).