Overslaan en naar de inhoud gaan
Brabant in Beelden
Zoeken
In verhalen, nieuws, films en foto’s
buffet

Zilveren schalen op het buffet

Het was en is vaste prik op feestjes en recepties: lange tafels vol etenswaren.

Koud, warm of lopend: het moment dat het buffet geopend wordt is altijd feestelijk. Bord in de hand en opscheppen maar.

Beelden: Fam. van Oosterhout, Collectie BHIC, nr OOS-026

Zilveren schalen vol hapjes

Garnalencocktail, asperges in ham, gevulde eieren en natuurlijk koude schotel, het zijn echte gerechten voor een (koud) buffet. Iedereen laadt zelf zijn bord vol met wat hij wil en kiest een plekje om te eten. Nog honger? Dan gaan we gewoon door voor ronde twee.

 

Servetjes, opgestapelde borden en glimmend bestek

Het buffet is geopend

Het is een hele praktische manier van eten serveren: bediening of gedekte tafels zijn niet nodig en iedereen kiest zelf uit wat hij graag eet. En als er een schaal leeg is, is hij makkelijk bij te vullen. Een feestje, een receptie of een bruiloft, een buffet kan altijd. En wat zijn ze eigenlijk weinig veranderd door de jaren heen: bekijk op deze mooie foto's de buffetten van jaren geleden. Herken je alle gerechten?

Ik neem van alles een beetje

Kiezen hoeft niet

Beelden: Fam. van Oosterhout, Collectie BHIC, nr OOS-026

Reacties

Peggy mommers zei op 13 januari 2021 om 14:40

Leuk om die foto’s te zien; meteen denk je terug aan familiefeesten, foxtrotmuziek, dansjes maken en pauze wanneer het buffet’ voor geopend’ werd verklaard.

BiB Mariët zei op 13 januari 2021 om 15:24

Ja, leuk he. Je hebt helemaal gelijk Peggy, deze filmpjes en foto's laten je meteen een sprong in de geschiedenis maken (en trouwens ook zin geven in lekker eten :) ).

Reageer

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.