Overslaan en naar de inhoud gaan
Brabant in Beelden
Zoeken
In verhalen, nieuws, films en foto’s
Sint en helicopter

Sint arriveert in stijl

Sinterklaas komt natuurlijk meestal met de stoomboot. Maar in Brabant arriveert hij ook wel eens op andere, meer bijzondere manieren.

Bijvoorbeeld met de de trein, of zelfs met een helicopter. Kijk mee naar de leukste en grappigste beelden van de aankomst van onze Goedheiligman.

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee,

het is Sinterklaas

Sint kiest het luchtruim

Een luchtvaartpioneer

Of het per vliegtuig of per helicopter is maakt voor Sinterklaas niet uit, hij vliegt graag. Daar was hij vroeg bij: al in 1919 arriveerde hij per vliegtuig in Oosterhout, slechts 10 jaar nadat het eerste vliegtuig in Nederland in Etten-Leur opsteeg.

Nee? Dan nog maar een liedje zingen...

Met de auto, het rijtuig, de trein, rondvaartboot of huifkar

Sinterklaas heeft niet altijd zin om met zijn stoomboot te komen. Soms is een auto ook veel handiger! Bekijk hieronder de verschillende voertuigen waarmee Sint wel eens aankwam in Brabant.

Reacties

Hans van der Veen zei op 19 november 2021 om 02:02

Geweldig! Ik ben geboren Amsterdammer (1953) Ik stond als kind altijd op het Rokin met mijn moeder. Spannend! Maar heel leuk om nu eens te zien hoe het in andere delen van ons land ging. Bedankt.

BiB Mariët zei op 19 november 2021 om 18:58

Bedankt voor je leuke reactie Hans. En ging het er bij ons in Brabant anders aan toe dan bij jullie in Amsterdam?

Ad Vercruijsse zei op 8 mei 2024 om 02:04

Bij het filmpje van de aankomst van de sint per vliegtuig in Vught wordt het jaar 1931 gegeven. Dat kan niet juist zijn. Het vliegtuig (een Pander EK80) heeft de registratie PH-AJB. Die registratie was in gebruik van 29-03-1933 tot 05-11-1936. Het filmpje moet dus van 1933, 1934 of 1935 zijn.

BiB Mathilde zei op 13 mei 2024 om 11:50

Bedankt voor deze correctie, Ad. Via een andere weg begrepen we dat het jaartal van deze intocht 26-11-1934 zou moeten zijn. Dat zou ook volgens jouw bevindingen kunnen kloppen. Ik heb het jaartal in het verhaal en bij het filmpje dan ook aangepast. Veel dank!

Reageer

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.