Overslaan en naar de inhoud gaan
Brabant in Beelden
Zoeken
In verhalen, nieuws, films en foto’s

60 jaar Philips

In de straten van Eindhoven heerst een opgewonden sfeer, het is namelijk een belangrijke dag! Het 60-jarig bestaan van Philips wordt gevierd! De inwoners zijn vol verwachting en trots op wat het bedrijf in de afgelopen decennia heeft bereikt.

Gloeilampen

Het begon allemaal met de geboorte van Philips, een bedrijf dat zich richtte op het ontwikkelen van gloeilampen. De uitvinding van de gloeilamp door de oprichters, de broers Gerard en Anton Philips, bracht een revolutie teweeg in de verlichtingsindustrie. Het bedrijf groeide snel en verspreidde zijn innovaties over de hele wereld.

Terwijl de tijd verstreek, ontwikkelde Philips zich verder dan alleen verlichting. Het bedrijf begon zich te diversifiëren en bracht een breed scala aan producten op de markt, van radio's en televisies tot medische apparatuur en huishoudelijke apparaten. Het had een reputatie opgebouwd als een betrouwbare naam in de wereld van elektronica.

een overzicht van

Philips-activiteiten

Technologische & maatschappelijke

Betrokkenheid

Het 60-jarig bestaan van Philips was niet alleen een viering van technologische prestaties, maar ook van maatschappelijke betrokkenheid. Het bedrijf was toegewijd aan duurzaamheid en milieubescherming, en zette zich in voor het verbeteren van de gezondheidszorg en de levenskwaliteit van mensen wereldwijd.

Terwijl de festiviteiten van start gingen, herinnerden de mensen zich de invloed van Philips op hun dagelijks leven. Ze herinnerden zich de spannende momenten waarop ze voor het eerst een radio hoorden of een televisiebeeld zagen verschijnen. Ze waardeerden de innovaties die de wereld om hen heen hadden veranderd. Tijdens het jubileumjaar werd er teruggeblikt op de successen en triomfen van Philips, maar ook vooruitgekeken naar de toekomst. Het bedrijf bleef zich inzetten voor baanbrekende technologieën, en beloofde nieuwe uitdagingen aan te gaan en de wereld verder te veranderen.

Symbool van

Innovatie en vooruitgang

Met trots vierde de stad het 60-jarig bestaan van Philips, een symbool van innovatie en vooruitgang. Het was een moment van gemeenschappelijke trots, waarin de prestaties van Philips werden erkend en gevierd. De stad en haar inwoners waren klaar om samen met Philips de volgende stappen te zetten op weg naar een nog stralendere toekomst.

Feestelijke

Parade

Het originele

Sprookjesbos!

Wist jij dat het sprookjesbos van de Efteling gebaseerd is op de sprookjestuin van het 60-jarig bestaan van Philips? In eerste instantie wilde Peter Reijnders (uitvinder bij Philips) de sprookjestuin behouden in het Stadswandelpark, en het op korte termijn elders in de stad een permanente plek geven. Echter viel dit plan in duigen door een pokkenuitbraak, waardoor groepsvorming voorkomen diende te worden en de tuin helaas al na drie dagen moest sluiten. Reijnders gaf echter niet zomaar op! Zijn zwager was de burgemeester van Loon op Zand, en zo ging het balletje rollen om de sprookjestuin daar een vaste plek te geven! In 1951 werd Anton Pieck gevraagd of hij een sprookjespark kon ontwerpen voor een speeltuin in Kaatsheuvel, met als inspiratiebron het jubileumfeest van Philips. Pieck was niet direct enthousiast, maar na wat overtuiging ging hij aan de slag met wat uiteindelijk zijn levenswerk zal worden: de Efteling.
 

Reageer

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.