Overslaan en naar de inhoud gaan
Brabant in Beelden
Zoeken
In verhalen, nieuws, films en foto’s
Podcast Brabantse dorpsfilms foto van Anton en Marilou
5 september 2022

Podcast Brabantse dorpsfilms

Vanaf vandaag online: een podcast over de Brabantse dorpsfilms. Met originele geluidsopnames van toen, nieuwsberichten, interviews met schenkers en een mini-hoorspel met studenten van de Koningstheateracademie.

Leven van alledag

Huisvrouwen met krulspelden, melkmannen met paard en wagen en kinderen die haasje-over spelen op het plein. Dorpsfilms uit de jaren vijftig en zestig geven een nostalgisch inkijkje in het leven van alledag halverwege de vorige eeuw, toen de klassen vol en de straten leeg waren. Nu niet alleen om naar te kijken en over te lezen, maar ook om naar te luisteren.

 

Op zoek naar dorpsfilms

In gesprek

BrabantinBeelden verzamelt alle Brabantse dorpsfilms. Beeldredacteuren Mathilde en Kaya leiden je in deze podcast van het Geheugen van Brabant rond in deze wereld van 8mm-film en praten met host Marilou over hun zoektocht, de dorpsfilms zelf én de bijzondere manier waarop deze gemaakt werden.

Foto bovenin: presentatoren Marilou Nillesen en Anton Schuttelaars van 'Het Geheugen van Brabant', de podcast van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC)

Meer nieuws

Reageer

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.