Overslaan en naar de inhoud gaan
Brabant in Beelden
Zoeken
In verhalen, nieuws, films en foto’s
100 Jaar zwemmen in De IJzeren Man

100 Jaar zwemmen in De IJzeren Man

Met een grote graafmachine - bijnaam: De IJzeren Man - wordt eind 19e eeuw de Vughtse Heide afgegraven voor het ophogen van het gebied tussen het Bossche centrum en het nog aan te leggen treinstation. Dat is nodig voor de bouw van een nieuwe wijk op die plek: 't Zand.

Heide wordt bosmeer

Het enorme gat dat zo ontstaat, vult zich met water. Ook toen al werd er gezwommen en al snel krijgt het bosmeer op de Vughtse Heide de naam 'IJzeren Man', naar de graafmachine. Vanaf de jaren 30 hebben we daar ook foto's van. Kijk mee naar ruim een eeuw zwemmen in Vught...

Thema's

Reacties

Thea zei op 28 september 2021 om 09:51

Mijn zus had toen een mobilette en ik mocht achterop mee naar de ijzerenman waar we genoten van het water en het gras.
Oké af en toe kwam er een drijvende drol voorbij maar daar deden we toen niet moeilijk over. Haha

Leo Koenen zei op 29 september 2021 om 08:10

Hoe ouder je wordt hoe meer je terug kijkt op het verleden of het nu positief of negatief is daarom is deze site bij mij welkom dank u .

BiB Lisette zei op 30 september 2021 om 14:11

Hartelijk dank voor jullie reacties! Wat fijn dat je leuke herinneringen hebt aan de IJzeren Man, Thea. Mochten honden toen gewoon loslopen in dat gebied? Of kwamen die drijvende drollen ergens anders vandaan?

Heel fijn dat jij onze website waardeert en ons dit laat weten, Leo. Wij willen inderdaad ruimte bieden aan alle verhalen over het verleden, zowel positieve als negatieve. Mocht je zelf herinneringen willen delen, dan ben je natuurlijk van harte welkom om dat te doen. 

 

Reageer

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.