Overslaan en naar de inhoud gaan
Brabant in Beelden
Zoeken
In verhalen, nieuws, films en foto’s
Foto opnames Oogje op Brabant Markt Eindhoven (foto via Johan van Kempen, Beeldland)
13 augustus 2024

Een Oogje op Brabant 2024

Van 5 september tot en met 24 oktober zendt Omroep Brabant een nieuw seizoen van Een Oogje op Brabant uit. Dit programma zit vol historisch filmmateriaal, vooral uit de eerste helft van de twintigste eeuw.

Volkswagenbusje

Dit materiaal komt uit de landelijke archieven van EYE Filmmuseum en Beeld & Geluid, maar ook uit lokale collecties. Natuurlijk is er ook archiefbeeld van BrabantinBeelden te zien. De oude films worden op een groot beeldscherm vertoond, dat bovenop een geel Volkswagenbusje is geplaatst. Het busje parkeert op markante plekken in verschillende Brabantse steden.

Toevallige voorbijgangers zien de plek waar ze zijn in zwart-wit en zonder geluid en reageren hierop met mooie verhalen en herinneringen. Ook komen kenners van de lokale historie en van de geschiedenis van film aan het woord.

Omroep Brabant

Nostalgie en geschiedenis

In de zomer en het najaar van 2024 komen de volgende plaatsen aan bod in Een Oogje op Brabant op Omroep Brabant tv: gemeente Meierijstad, gemeente Eindhoven, gemeente Vught en gemeente Land van Cuijk. Over elke gemeente worden twee afleveringen uitgezonden, deze worden daarna herhaald en zijn dan ook online terug te zien.

Ook in 2022 werd dit programma gemaakt en uitgezonden. Van de volgende gemeenten zijn de afleveringen dan ook al online te bekijken: Bergen op Zoom, Breda, Helmond en Tilburg.

Uitzendschema 2024

5 september en 3 oktober
Gemeente Meierijstad, met opnames in Sint-Oedenrode en Veghel

12 september en 10 oktober
Gemeente Eindhoven, met opnames in Eindhoven

19 september en 17 oktober
Gemeente Vught, met opnames in Vught en Helvoirt

26 september en 24 oktober
Gemeente Land van Cuijk, met opnames in Cuijk en Grave

Een Oogje op Brabant is een productie van Beeldland en wordt uitgezonden op Omroep Brabant op de bovenstaande data en gedurende de dag herhaald.

Meer nieuws

Reageer

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.