Overslaan en naar de inhoud gaan
Brabant in Beelden
Zoeken
In verhalen, nieuws, films en foto’s
Vissen

De Visschertjes

Reis mee naar de jaren 30 van de vorige eeuw met de amateurspeelfilm ‘De Visschertjes’ waarin Jan en Rein Sanders met opa en tantje Jo vissen gaan vangen op de Raijsche Heide en terugkomen met een kikker en salamander!

Op naar het water!

Het was een stralende dag, en twee kleuterjongetjes, Jan en Rein, stonden voor de deur van hun tante Jo met niets meer dan een paar stokken en een paar lege jampotten. De voordeur zwaaide open, en tante Jo verscheen, vergezeld door haar drie dochters en hun opa. De hele familie ging op pad, en het leek wel of ze uit de deur sprongen en de heuvel afrenden, de berkenbomen en weilanden in.

De kinderen renden enthousiast over het zachte zand, terwijl opa in een rustiger tempo volgde. Jan en Rein, nieuwsgierig als altijd, kwamen bij een kabbelend beekje aan. Ze hadden hun stokken en jampotten in de aanslag. Terwijl Jan en Rein in het water sloegen met hun stokken, toverde opa hun stokken om tot hengels. De jongens plaatsten hun zelfgemaakte dobbers op het wateroppervlak en wachtten vol spanning.

Een dag om

Nooit te vergeten

Rein heeft beet!

Iets verderop luisterden de drie meisjes gefascineerd naar tante Jo, terwijl ze vasthielden aan haar woorden. Plotseling riep Rein, opa en Jan opgewonden. Rein had iets aan zijn hengel! Hij trok voorzichtig en ontdekte een kikker. Jan had ook geluk, want hij ving een snelle hagedis. Het kleine diertje rende snel weg over het warme zand, maar Jan was vastbesloten om het te vangen. Hij haalde snel zijn jampot tevoorschijn en ving de hagedis behendig.

Kikker in een jampot

De meisjes en tante Jo waren benieuwd en kwamen snel kijken. Bewonderende blikken werden uitgewisseld, en dan gingen ze verder met hun avontuur. Tante Jo nam de meisjes mee en liet de jongens achter met hun ontdekkingen. Opa, die ongezien was vertrokken, keerde even later terug met een verrassing voor Rein: een kikker in een jampot.

Trots vangsten laten zien

Na een dag vol avontuurlijke ontdekkingen, paarden die dronken uit een lage ton, en zelfs een gezellig samenzijn met een kleuterdochter en haar moeder, keerden ze terug naar huis. De jongens konden niet wachten om hun vangsten te laten zien en hielden hun jampotten trots omhoog. De dag eindigde in een lichte chaos toen een van de jampotten omviel en de kikker eruit sprong. Het diertje sprong vrolijk weg, en hoewel er wat jam gemorst was, was de dag onvergetelijk geweest.

Amateurfilm

De Visschertjes

Thema's

Reageer

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.