Overslaan en naar de inhoud gaan
Brabant in Beelden
Zoeken
In verhalen, nieuws, films en foto’s
Filmstill uit Dorpsfilm Terheijden 1953 (collectie BHIC nr. BHIC-000076)

Dorpsfilm Terheijden 1953

Tussen 1948 en 1970 laat zakenman Johan Adolfs honderden Brabantse dorpen vastleggen op film. Van Aalst tot Zeeland is Brabants dorpsleven daardoor gefilmd, inclusief heel veel bewoners. In 1953 krijgt ook Terheijden een eigen film.

Je kunt de hele film hieronder bekijken. Herken jij nog gebouwen of mensen die je ziet? Of zie je misschien jezelf wel terug? Laat het ons weten in de reacties.

Zo was het toen...

Terheijden 1953

Deze dorpsfilm bekijk je, inclusief filmbeschrijving, ook in de filmbank van BrabantinBeelden via de volgende link: Dorpsfilm Terheijden 1953.

Wij beschikken slechts over een digitale kopie van matige kwaliteit van deze film. Weet jij waar de originele 8mm-film is? Neem dan alsjeblieft contact met ons op. Wij helpen graag bij het digitaliseren, veiligstellen en tonen van deze bijzondere film voor Terheijden.

Meer dorpsfilms en achtergrondinformatie vind je in het verhaal Brabantse dorpsfilms op de kaart.

Thema's

Reacties

Loes Beljaars zei op 6 mei 2022 om 22:52

Dank voor de geweldige film. Allerlei herinneringen komen naar boven.
Niet duidelijk is of u de twee dames heeft herkend die een pilsje schonken tijdens het schaken:
Bertje en Jo van Bekhoven.

BiB Hilde zei op 10 mei 2022 om 09:23

Fijn om te horen dat u de film zo interessant heeft gevonden! Dank ook voor het doorgeven van de namen van deze twee dames uit de film. Zijn het bekenden van u? 

van de Ven van de Loo zei op 4 juni 2022 om 15:25

hartelijk dank voor deze film. ik heb genoten. In 1956 kwamen wij in Terheijden als huisarts en herken de meeste als onze patiënten. Ik woon nog met liefde en plezier in Terheijden met alle bekende.

Elly Diepstraten zei op 5 juni 2022 om 11:30

Leuk om de film weer eens te zien met vele familie en bekenden.
Het oudere echtpaar op het Moleneind dat wordt genoemd als bewoners van het Moleneind zijn mijn grootouders Sebastiaan Diepstraten en Koos van de Berg.

BiB Hilde zei op 7 juni 2022 om 09:48

Leuk om te horen dat  jullie beiden zoveel oude bekenden op deze film tegen zijn gekomen! Het moet bijzonder zijn om iedereen zo op bewegend beeld terug te zien, dat is toch anders dan een foto.

Dini Delhij-Schets. zei op 2 januari 2023 om 21:54

Leuke film, ik was toen bij Piet Willart en Wieske Delhij in dienst, en moest op zaterdag met de melkwagen mee helpen, ja ik sta net achter de melkwagen met een litermaat melk te tappen, dat moest je dan in een pan of in een melkkoker doen.

BiB Lisette zei op 3 januari 2023 om 10:06

Wat leuk dat je jezelf op deze film herkend hebt, Dini. Hartelijk dank voor je reactie! Hoe heb je je tijd bij Piet en Wieske ervaren? Was het leuk om daar te werken?

Reageer

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.