Overslaan en naar de inhoud gaan
Brabant in Beelden
Zoeken
In verhalen, nieuws, films en foto’s
kerstdiner

Aan tafel: het kerstdiner

Kerstmis is een tijd om samen te zijn met geliefden. Maar zeker in het bourgondische Brabant is kerst ook de tijd voor lekker eten!

Brabanders aan de Kerstdis

We pakken niet vaak zo uit als met Kerstmis: meerdere gangen met heerlijk eten, gevolgd door een al minstens even feestelijk dessert. Kijk mee naar beelden van Brabanders aan de kerstdis.

Een tafel vol moois

De tafel is gedekt met het chique servies dat alleen met Kerstmis en hele speciale gelegenheden gebruikt wordt, de soep zit niet gewoon in een pan maar in een terrine, en naast de borden liggen prachtige servetten.

Moeder (of degene die verantwoordelijk is voor het eten) is al weken aan het nadenken over wat er gegeten moet worden en staat tot op het laatste moment in de keuken. Voor het kerstdiner wordt alles uit de kast getrokken.

Wanneer het eten dan eindelijk opgediend kan worden is het tijd om de glazen te vullen en te proosten:

Een zalig kerstfeest en smakelijk eten!

Op het werk, school of verzorgingstehuis

Kerstdiner met een groep

Kerstmis vier je natuurlijk niet alleen thuis met familie of geliefden, maar ook met collega's, klasgenoten of medebewoners.

Reageer

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.